::: Ad Formandum impresa sociale – socialno podjetje

Naši kontakti

info@adformandum.org

TS / +39.040.566360

GO / +39.0481.81826

Potrdilo o uspešno končanem tečaju je nepogrešljiv dokument za vsakogar, ki želi biti koriščati prispevke,namenjene kmetijski dejavnosti. To velja še zlasti za mlade, ki želijo koristiti prispevke za ustanovitev kmečkega podjetja (Programma Sviluppo Rurale – Program za razvoj podeželja 2007/2013 ukrep 112, že zakon 19/1988) in lahko samo z omenjenim potrdilom dokažejo svojo poklicno usposobljenost.

Ne glede na koristnost pridobljene diplome je tečaj iz splošnega kmetijstva strokovna obogatitev, saj zajema vse najvažnejše aspekte te gospodarske dejavnosti.

KOMU JE TEČAJ NAMENJEN?

Tečaj je namenjen polnoletnim osebam, ki se s kmetijstvom že ukvarjajo, in tistim, ki jih sektor zanima, ker se želijo ukvarjati s kmečko dejavnostjo (vinogradništvo, oljkarstvo, gojenje živine, gojenje različnih rastlin). Zaposlitveni status ni pogoj za vpis.

NAUČILI SE BOSTE…

Na koncu tečaja bodo udeleženci pridobili znanje in spretnosti, potrebne za vodenje kmetije: od tehnik gojenja in obdelovanja zemlje ter mehanskega ali ročnega gojenja izdelkov do poznavanja tehnik in vseh zdravstvenih predpisov za predelavo hrane.

Za poglobitev snovi glede upravljanja podjetja in načrtovanja dejavnosti so predvideni vodeni obiski kmetij v naši deželi. Trenutki soočanja z uveljavljenimi kmečkimi podjetniki bodo obenem priložnost za upogled v utečeno realnost na teritoriju.

GLAVNE VSEBINE

  • Splošno kmetijstvo: od priprave terena do gojenja izdelkov
  • Tehnike gojenja rastlin
  • Živinoreja
  • Ekonomika kmetijstva in upravljanje podjetja
  • Vodeni ogledi kmetij in kmećkih podjetij

INFORMACIJE O PROGRAMU

Trajanje 150 ur
Potrdilo o obiskovanju
Datum začetka predvidoma 23. maj 2016
Sedež TRST in GORICA
Kotizacija 300 eurov

ČE TE ZANIMA, PRIJAVI SE na našem sedežu v Trstu (tel. 040-566360; info@adformandum.eu)

Tečaje financira Dežela Furlanija Julijska Krajina.